با مطالعه سیستم‌های ستاره‌ای دوردست و مقایسه آن‌ها با گذشته و آینده منظومه شمسی، می‌توان به اطلاعات زیادی در مورد زمین و ستاره میزبان آن، خورشید دست یافت. یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی با استفاده از تلسکوپ‌های مستقر در کشور شیلی، ترکیبات موجود در اطراف یک ستاره جوان به نام V883 Orionis را بررسی کرده‌اند.

با مطالعه یک ستاره جوان در صورت فلکی شکارچی، شواهدی از وجود آب سنگین در حلقه گاز و غبار اطراف آن به دست آمده است. آب سنگین تا 10 درصد چگالی بیشتری از آب معمولی دارد و به جای هیدروژن معمولی، از ایزوتوپ پایدار دوتریوم یا هیدروژن سنگین ساخته شده است.

پیدایش آب در اطراف یک ستاره جوان

نتایج این تحقیق در مجله معتبر Nature منتشر شده است. یکی از دانشمندان این بررسی، ستاره جوان V883 Orionis را حلقه گمشده‌ای می‌داند که می‌توان از آن برای رسیدن به درکی بهتر از نحوه تشکیل آب در سیاره زمین و منظومه شمسی استفاده کرد.

اکنون شواهدی از وجود آب در اطراف یک سیاره پیش از شکل‌گیری کامل آن به چشم می‌خورد و بر همین اساس، شاید آب موجود در منظومه شمسی از خورشید نیز قدیمی‌تر باشد. ترکیب آب اطراف ستاره V883 Orionis شباهت بسیاری به آب موجود در ستاره‌های دنباله دار منظومه ما دارد.

vorion-2.JPG

برای رسیدن به این نتیجه، از 66 رادیو تلسکوپ مستقر در بیابان آتاکامای شیلی استفاده شده است. ستاره V883 Orionis در فاصله 1300 سال نوری از زمین قرار دارد. در طبقه‌بندی‌های علمی، V883 Orionis یک پیش ستاره محسوب می‌شود که باید گاز و غبار را از دیسک ابر تشکیل دهنده خود جذب کند.

آب در بیرونی‌ترین بخش این دیسک قرار داشته و منجمد بوده تا دیدن آن برای ما ممکن نباشد. با این وجود یک فوران انرژی از سطح سیاره این آب را به بخار تبدیل کرده تا دانشمندان بتوانند آن را تشخیص دهند. بر اساس تخمین دانشمندان، در دیسک اطراف ستاره V883 Orionis، تا 1200 برابر بیشتر از همه اقیانوس‌های زمین آب وجود دارد.

سونی با غلبه بر سامسونگ اولین حسگر دوربین یک اینچی را برای گوشی‌ها عرضه می‌کند

حال برای اولین بار، یک حلقه گمشده در چرخه آب منظومه شمسی یافت شده تا دانشمدان اطلاعات بیشتری از نحوه پیدایش آب در زمین داشته باشند.

Rate this post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *